Arrangementer

Lørdagsopera i Raadhusgården – Død og cabaret

Død & cabaret - Dødsseriøs opera, lengselsfull cabaret og litt svart humor i skjønn forening.

Opera til barna – Askeladden og de gode operahjelperne

Barneopera som allerede er spilt for ca. 4000 barn fra barnehagealder og opp til syvende klasse. Ungene elsker denne operaen og de voksne koser seg også.

Lørdagsopera i Raadhusgården – Duettbonanza

Ein sopran, ein baryton og alle duettane vi kunne finne.

Lørdagsopera – Love, hate and understanding

Det temaet som våre artister presenterer i dag er"LOVE, HATE AND UNDERSTANDING"

Oslo Operafestival – Operahistorien på 60 minutter

Morsom forestilling med en enkel gjennomgang av operahistorien. ANBEFALES!

Oslo Operafestival – Kulturnatt

Operakonsert, Juni Dahr m.m. Baren er åpen hele kvelden. Her blir det liv!
Fri entre

Oslo Operafestival – Askeladden og de gode operahjelperne

Barneopera som allerede er spilt for ca. 4000 barn fra barnehagealder og opp til syvende klasse. Både barn og voksne koser seg på denne forestillingen.

Oslo Operafestival: Lørdagsopera – Onegin & Faust

Det blir russisk og fransk høyromantikk på operafestivalen 15. september, med utdrag fra operaene Jevgenij Onegin (P. Tsjaikovskij) og Faust (C. Gounod). Tenoren Håkon Kornstad ble spurt om å sette sammen et operaprogram, og fikk med seg to rykende ferske masterpresentasjoner fra Operahøgskolen.

Oslo Operafestival – DAGNY med Tora Augestad

En operakabarét av Henning Sommerro
Lyn og Storm , I synge mine sange….
En ærlig og gripende – dramatisk sangsyklus om kulturarbeideren, pianisten og forfatteren Dagny Juel, og hennes skjebnesvangre livsreise fram til hun ble myrdet i Tblisi 1901.

Lørdagsopera – Kjærlighet på pinne

Velkommen til å nyte en musikalsk godtepose av vakre, ektefølte duetter og arier fra Purcell via Mozart til R. Strauss, med sopranen Lise Granden Berg og mezzosopranen Gro Bente Kjellevold, godt støttet av pianisten Patrik Johansson.

Opera til barna – Hans og Grete

Opera til folket presenterer utdrag fra Hans og Grete! En av verdens mest kjente evetyr. En skummel heks lokker Hans og Grete inn i sitt pepperkakehus og tar dem til fange.

Lørdagsopera – Blomster og torner

Gjennom operahistorien har blomster vært et sentralt symbol på forskjellige følelser som kjærlighet, renhet, skjønnhet, vrangforestillinger, lyst og svik. I toner av Puccini, Delibes, Bizet og Cilea vil vi ta publikum gjennom blomsters speil av livet.

Opera til barna – Jakten på Nordlyset

Jakten på Nordlyset er en eventyrfortelling for barn med fokus på samisk kultur ispedd opera og trommereise. Dette er en helt unik forestilling med fortellingen om Julia og Tuva som må ut å lete etter Nordlyset fordi Nordlysreven har tatt nordlyset fra dem.

Lørdagsopera – Opera & Crossover

En litt annerledes Lørdagsopera. Beate og Magnus inviterer til en litt utradisjonell lørdagsopera da de begge også har en fot innenfor litt andre sjangre som jazz, musikal og cabaret.

Oslo Operafestival – Don Juan går i fella

Don Juan går i fella er en humoristisk forestilling satt sammen av ni forskjellige operaer av Mozart for fire sangere og piano.

Lørdagsopera – Operaperler

To strålende unge sangerinner kommer i dag til å begeistre publikum med kjente og kanskje noen ukjente arier og duetter.

Oslo Operafestival – Callas Revisited – En divas siste natt

Prisbelønt forestilling om Maria Callas siste timer. Hadde flere utsolgte hus på Nationaltheatret i fjor.

Lørdagsopera – Oktoberarier

Sangerinnene Siv Oda Hagerupsen og Hanne Korsbrekke Askeland presenterer en operakonsert spekket av heftige arier og duetter.

Lørdagsopera – Utrag fra to Monteverdioperaer

Komponisten Claudio Monteverdi (Cremona 1567 – Venezia 1643) eksperimenterer med tekst og musikk og skapte en ny kunstform rundt år 1600 : Opera!

Lørdagsopera – Følelser og forviklinger

I dag blir det en berg-og-dal-bane gjennom svevende kjærlighet og brennende svik i Gamle Raadhus. Hold dere fast.

Lørdagsopera – Romantisk opera

Romantiske øyeblikk i høstens lune mørke mellom to sangere som er sammen i det virkelige liv også :)

Lørdagsopera – Mozarts kvinner

Dagens unge kvartett med sangere fra Barratt Dues musikkinstitutt ser nærmere på noen av Mozarts kvinneroller. Gjennom deres egne øyne/arier og gjennom mennenes.

Opera til barna – Askeladden og de gode operahjelperne

Barneopera som allerede er spilt for ca. 4000 barn fra barnehagealder og opp til syvende klasse. Både barn og voksne liker denne forestillingen.

Lørdagsopera – Puccini, Mozart, Tsjajkovskij m.m.

Dagens unge sangere kommer fra Litauen, men studerer med prof. Barbro Marklund. Andrius går på master 1 år ved Norges musikkhøgskole og Skaiste frilanser. De vil servere et knippe av de vakreste arier og duetter av noen av verdens mest kjente komponister, for eksempel, Puccini, Mozart og Tsjajkovskij.