Gamle Raadhus Scene

Konsert – Glemte romanser

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Felles for romansene er at de er komponert av norske kvinner som hadde sitt virke på slutten av 1800-tallet og første halvdel av 1900-tallet. Arbeidet med innøving av sangene kom i gang av ren nysgjerrighet. Det var overraskende mange kvinnelige komponister rundt århundreskiftet. Og de levde ikke nødvendigvis i skyggen av sine mannlige kolleger. Kvinner var aktive deltakere og aktører i norsk musikkliv, som publikum, komponister og utøvere. Sammen med sine mannlige kolleger dannet de et kunstnerisk miljø der man påvirket hverandre gjensidig.

For mange kvinner på 1800-tallet var musikken et fristed – et rom for selvstendig utfoldelse. Et rom der barrierer som klasseskiller og kjønnsforskjeller ikke fantes. Vi har valgt å fremføre sanger av følgende komponister født på 1800-tallet.

Om Musikk & Scenehuset
 
6. september 2014 arrangerte Opera til folket vår første Lørdagsopera i Musikk & Scenehuset. Nå starter femte sesong i dette flotte lokalet, som vi får leie av Kulturetaten. Det vil også bli arrangert mange andre konserter i huset fremover. Følg med på husets egen hjemmeside, www.scenehus.no. Her legges det fortløpende ut hva som skjer. Musikk & Scenehuset er lokalisert i et av Oslos eldste hus og er dermed et av Oslos eldste kulturhus. Flygel har vi kjøpt inn. I baren er det mulighet for å kjøpe noe godt å drikke. Det er lov å ta drikke med inn på konserten. Stemningen pleier å stå i taket i de vakre lokalene som er litt slitne, men veldig sjarmerende. Vi anbefaler også å ta en tur ned i Gamle Raadhus Restaurant etter Lørdagsopera for et bedre måltid. For bordbestilling: 22 42 01 07
 
VELKOMMEN
 
Bruksanvisning for billettbestilling
 
Velg hvor mange billetter du skal ha i nedtrekksboksen under antall og trykk på «kjøp billett».
Deretter kommer en meget enkel registrering (Du trenger IKKE registrere flere navn enn ditt eget).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der trenger du kodebrikken til banken din.
Du trenger ikke kodebrikke dersom du bestiller via nettbrett eller telefon.
Hvisdu ikke får til å bestille billetter via TicketCo, send oss en mail til: info@operatilfolket.no

 

Tid 18.00 Inngang 220,-/170,-/120,-/ 50,-
Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1
Oslo 0157, Norge
+47 952 32 401