Gamle Raadhus Scene

Chr. Liebak- Konsertkåseri med Håvard Svendsrud

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Christian Liebak (1892-1980) er et gullkantet navn i norsk trekkspillhistorie, både som utøver, pedagog og komponist. Liebak var født på Grünerløkka i daværende Kristiania, og hadde sin første spillejobb på Hovedøya allerede i 1900. Hans karriere som musiker ble senere omfattende, og han var landskjent både som turnémusiker, grammofonartist, komponist og pedagog.
I februar 2021 ga trekkspilleren Håvard Svendsrud ut CD-platen «Accordion Souvenir», utelukkende med Liebaks komposisjoner. Samfunnssituasjonen gjorde det umulig å gjennomføre lanseringskonserter i forbindelse med plateslipp, men nå blir det en forsinket markering av utgivelsen på Gamle Raadhus Scene i Oslo den 20. juni.
Konserten vil bestå av både kjente og ukjente komposisjoner av Chr. Liebak, videre rikelig med historier og anekdoter fra hans eventyrlige musikerliv. Det vil også bli mulighet til å kjøpe den nye plateutgivelsen.
Alle smitteverntiltak blir selvfølgelig overholdt ved konserten, noe som gjør at det kun er tillatt med et begrenset antall publikummere. Forhåndsreservasjon av billetter tilrådes. Trykk på «Kjøp billett og du vises videre til TicketCo».

Håvard Svendsrud (født 29. januar 1974 i Modum i Buskerud) er en norsk utøver innen klassisk og folkloristisk musikk. Han har sin musikkutdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt i Oslo med trekkspill som hovedinstrument.

Han vant diverse klasser ved NM på trekkspill i 1992, 1993 og 1994, og den nordiske finalen i Frosini Grand Prix i 1993. I 2004 vant Svendsrud den første Vivian Vivo Stolaruk Entertainment Competition for Accordionists i Boston, USA.

Svendsrud har i mer enn 10 år vært en sterkt etterspurt og hyppig brukt artist i radio og fjernsyn, som solist og «menig musiker», og han har medvirket på og utgitt flere CD-er. Deriblant fem kritikerroste plater på Norild Records. Han er også lærebokforfatter av Trekkspillskolen 1 og Trekkspillskolen 2.

Han var en av de engasjerte kunstnerne under Oslo bys 1000 årsjubileum, med egen konsert den 12. august 2000.

Han har ved flere anledninger vært solist med ulike orkestre, som Stavanger Symfoniorkester, Bærum Symfoniorkester og Forsvarets Musikkorps Vestlandet.

Han har også vært aktiv som teatermusiker, bl.a. ved Nationaltheateret i Oslo, og han har medvirket i forestillinger som Spelemann på taket og Tolvskillingsoperaen.

Svendsrud har mottatt flere priser for sitt spill, bl.a Belgprisen (1992), Ticon-prisen (2000) og Henschiens ærespris ( 2002 ). Buskerud fylkeskommunes kulturstipend ( 2006).

Svendsrud har representert Norge som kulturambassadør for Det norske utenriksdepartementet med et langtidsengasjement i Venezuela i 1995. Han har også turnert med egne konsertprogrammer i USA, Island, Finland, Italia, England, Tsjekkia, Tyskland og i hele Skandinavia.

I dag arbeider Håvard Svendsrud som frilansmusiker, og er blant de mest etterspurte på sitt instrument. Han samarbeider fast med bassist Kay Hartvigsen i ensemblet duoRETRO, med fransk og italiensk musikk på programmet.

Tid 18.00 Inngang 200,-/150,-
Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1
Oslo 0157, Norge
+47 952 32 401