Gamle Raadhus Scene

DINGSTAD x 2

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Far og sønn inviterer til søndagsmatinè på Gamle Raadhus Scene i forbindelse med at Jakob Dingstad er invitert til en stor internasjonal bratsj-konkurranse i Tokyo i slutten av mai. Publikum er så heldige å få høre det flotte programmet han skal delta i konkurransen med.

Program
Schubert          Arpeggione-sonate D 821 for bratsj og klaver
Hindemith       Solosonate for bratsj opus 25, nr 1
Schumann       Fantasiestücke opus 73 for bratsj og klaver

JAKOB DINGSTAD er solobratsjist i RSO, Finske radioens symfoniorkester i Helsingfors, en stilling han har hatt siden 2017. Samme år fremførte han Mozarts Sinfonia Concertante som solist med sitt orkester, og i neste sesong er han igjen solist i Brittens Lachrymae.

Denne våren er han invitert til å delta i den prestisjefylte internasjonale bratsjkonkurransen Tokyo International Viola Competition.

Jakob har gjestet som gruppeleder i Australian Chamber Orchestra, Savonlinna Opera Festival, Sveriges Radios symfoniorkester, Sinfonia Lahti og Tapiola Sinfonietta.

Etter studier ved Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole i Oslo med Morten Carlsen og Lars Anders Tomter, fullførte han sin mastergrad i 2017.

Siden 2020 studerer han i klassen til Hartmut Rohde ved UdK i Berlin.

Jakob er også aktiv kammermusiker og spiller jevnlig på kammermusikkfestivaler i Finland. Som medlem av Quartetto Testosterone har han opptrådt på steder som New Yorks Carnegie Hall, og deltatt i mesterklasser organisert av European Chamber Music Academy rundt om i Europa. I februar kan kvartetten oppleves i samtidsfestivalen Interpuls i Kulturkirken Jakob i Oslo.

TORE DINGSTAD har bred bakgrunn som pianist, cembalist og organist, og han har også virket som dirigent. Han er utdannet i Oslo, Hannover, Freiburg og Paris, og har siden debuten i 1972 gitt konserter som solist, kammermusiker og akkompagnatør over hele landet. Tore har virket som repetitør, studieleder og solistsjef ved DNO&B og var 2016-2021 dekan for Operahøyskolen på Kunsthøyskolen i Oslo.

Covid-19

Vi minner om at dersom du skulle ha forkjølelsessymptomer, ber vi deg holde deg hjemme. Har dere spørsmål, ring daglig leder Gjøril Songvoll på mobil: 95 23 24 01

Billetter

Billetter kjøper du lettest ved å bestille gjennom TicketCo. Dersom det er utsolgt, send oss en sms samme dag før kl 14.00 på nr. 95 23 24 01, så kan det være vi finner plass til deg likevel.

Adresse
Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.

Bruksanvisning for billettbestilling:

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, på den måten vet vi hvem som kan sitte sammen).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til:  info@operatilfolket.no

(Det er også mulig å kjøpe billetter i døra, forutsatt at det ikke er helt utsolgt!)

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk blant unge. Visjonen deres er å spre interessen for klassisk musikk, og gjøre den mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå over 1700 medlemmer og det er helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, så er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. De fire første medlemmene i PublikUng som kjøper billett til Lørdagsopera kommer gratis inn. Øvrige betaler kr 50,- Meld deg inn via publikung.no

Tid 17.00 Inngang 100,-/50,-
Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1
Oslo 0157, Norge
+47 952 32 401