Gamle Raadhus Scene

Familiekonsert – Stjerneøye

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

STJERNEØYE
Eventyr av Zacharias Topelius (1818-98).
Musikk av Henning Kraggerud.

En samekvinne mister spedbarnet sitt i en vill flukt på slede fra en flokk med ulver. At barnet verken ble spist av ulvene eller frøs i hjel, må ha vært Guds vilje, for en finsk nybygger kom forbi barnet og tok det med hjem til sin fru og deres varme hjem. De kalte barnet for Elisabeth, men da presten skulle døpe barnet, ble han så fjetret av barnets øyne, at han hvisket til fosterforeldrene etter dåpen at de burde kalle henne Stjerneøye.
Etter hvert som barnet vokste til, begynte overnaturlige ting å skje og det ble klart at samebarnet hadde trolldoms-evner og klarsyn.

Henning Kraggerud er ikke bare en anerkjent fiolinist, men gjør også egne komposisjoner. Han har latt seg inspirere av Topelius sine verker og liv, og har laget Topelius-variasjoner som er kortere temaer som både har innslag av karakteristiske nordiske folketoner, og spenner helt til partier med mer djevlelsk temperament og tilsnitt.

I denne forestillingen kombineres fortellingen og det musikalske, og veves sammen til en spennende eventyrstund.

Passer for barn fra 5 år og oppover.

Forside illustrasjon: Liv Ragnhild Kjellmann

Medvirkende:
Aggie Frost, forteller
Strykekvintett fra Arktisk Filharmoni, ledet av Henning Kraggerud.

Tid 15.00 Inngang 170,-/120,-
Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1
Oslo 0157, Norge
+47 952 32 401