Gamle Raadhus Scene

Fiesta! med María Alejandra Conde

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

En smak av pajarillo, danzón og tango, ispedd jødisk sang og engelsk folkemusikk! Cellist María Alejandra Conde tar med seg sin bakgrunn fra Venezuela og leder Oslo kammerorkester som solist og som orkesterleder i to av El Sistema-bevegelsens glansnumre: «Danzón No. 2» av Márquez og «Fuga Con Pajarillo» av Romero. Intet mindre. Dessuten to stykker av Piazzolla der hun er solist – «Libertango» og «Fuga y misterio». Som motvekt mot denne energiske musikken, spiller hun den lille suiten «From Jewish Life» av Ernest Bloch – og siste sats av Ysaÿes solosuite for cello. Og så spiller vi gjerne St. Paul suiten til Gustav Holst som både er til ettertanke, men mest til dans og moro.

Leder og solist
María Alejandra Conde er en venezuelansk cellist, bosatt i Norge siden 2013. Hun har mastergrad fra Barratt Due Musikkinstitutt, og veksler mellom oppdrag for de norske symfoniorkestrene, kammermusikk og pedagogisk arbeid for Barratt Due Musikkinstitutt og Sparebankstiftelsen. Conde er en allsidig utøver, fortrolig med tango, salsa, symfonisk latinamerikansk musikk og jazz. Hun har delt scene med Per Arne Glorvigen, Sverre Indris Joner, samt gjestet Nattjazz og Vinterjazzfestivalen med Trygve Seim Ensemble. Sommer 2022 underviser hun på Valdres Sommersymfoni og Ringerike Sommersymfoni. María spiller på en Sacconi-cello fra 1917, generøst på utlån fra Dextra Musica.

Program

  • Arturo Márquez: Danzon No. 2
  • Ernest Bloch: From Jewish life (arr.: Christopher Palmer)
  • Heráclio Fernandez: El Diablo Suelto (arr.: Sverre Indris Joner)
  • Astor Piazzolla: Fuga y misterio (arr.: Sverre Indris Joner)
  • Astor Piazzolla: Libertango (arr.: Sverre Indris Joner)
  • Eugène Ysaÿe: Cellosonate op. 28 (Finale con brio)
  • Aldamero Romero: Fuga Con Pajarillo
  • Gustav Holst: St Paul’s suite

Billetter
Billetter (kr 250,-) ute i forhåndssalg på TicketCo nå! Eventuelt gjenværende billetter selges i døren.

Mer info
oslo-kammerorkester.no
Konserten er støttet av Oslo kommune.

Foto: Karina Ayguavives Krokaa

Adresse
Gamle Raadhus Scene, Christiania Torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling
Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til:  info@operatilfolket.no

Tid 19.30 Inngang 250,-
Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1
Oslo 0157, Norge
+47 952 32 401