Gamle Raadhus Scene

Jul med The Celtic Nords

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Sommeren 2021 så bandet «The Celtic Nords» dagens lys. Sangeren Siv Oda Hagerupsen samlet noen av de beste og mest allsidige musikerne hun kjente, og dro på turné med den keltiskinspirerte konserten «Ancestry». Konserten ble en stor suksess, og bandet planlegger nå flere konserter fremover sammen. Dette er deres julekonsert, med tradisjonelle, kjente julesanger og noen mer ukjente, der mange av låtene har fått en stemningsfull og eventyrlig irsk sound.

Musikerne består av noen av landets mest kjente, samt sterke lokale krefter, og felles har de at de behersker mange ulike musikalske sjangre;

Siv Oda Hagerupsen, sang, er en av landets mest allsidige sangere, og har i løpet av sin lange, profesjonelle karriere hatt hovedroller i operaforestillinger både ved Den Norske Opera, og utenlands. Hun har gjort solistroller i musicals, som i «The Sound of Music» da den ble satt opp på Edderkoppen Teater i Oslo, og hun var engasjert av Hanne Krogh som solist ved Kroghs show «World of Music». Musikken som har stått hennes hjerte aller nærmest, er keltisk, og nyere keltiskinspirert musikk. Siv Oda skriver også sanger for bandet.

Ivar Anton Waagaard, pianist som behersker absolutt alle sjangre. Han har jevnlig solokonserter,  og akkompagnerer de fleste av Norges fremste artister. I tillegg er han førsteamanuensis i akkompagnement ved Norges musikkhøgskole.

Tarjei Nysted, multimusiker med fiolin som hovedinstrument, og som har jobbet med alle de mest kjente artistene i landet, som Hanne Krogh, og Elisabeth Andreassen. Han har spilt i mange kjente band, og medvirker på en mengde plateinnspillinger. I tillegg til fiolin, spiller han også nøkkelharpe og perkusjon.

Stig Espen Hundsnes, mest kjent som trompetist i «Blåsemafian», som nylig var med i Norsk MGP,  men som også spiller irsk fløyte, og har spilt blant annet med Johnny Logan.

Bjørge Trudvang, lydtekniker.

Konserten er støttet av CREO.

Tid 19.30 Inngang 325,-
Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1
Oslo 0157, Norge
+47 952 32 401