Gamle Raadhus Scene

Cantango på Gamle Raadhus Scene

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Bandet hadde sin debutkonsert under festivalen ”Olsokdagene” på Stiklestad Nasjonale Kultursenter sommeren 2016. I ettertid har de gjestet festivaler som Hemnesjazz i Nordland og Slabberaset på Steinkjer. De har også hatt konserter på Det Norske Teatret, Trøndelag Teater, Herr Nilsen, og Gamle Logen i Oslo. Bandet har høstet svært gode kritikker for sine konserter.

Medvirkende

Ståle Ytterli og Daniel Norum, sang
Morten Gunnar Larsen, piano
Åsbjørg Ryeng, bandoneon
Adrian Løseth Waade, fiolin
Jon Åsnes, bass

Adresse
Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.

Kart

Gruppas medlemmer har bred erfaring som utøvere innen sjangere som tango, jazz, latin, klassisk, ragtime og cabaret. Hele besetningen har opparbeidet seg en solid kompetanse innen tangosjangeren gjennom studier, tidligere innspillinger og konserter.
Musikerne har ulik bakgrunn, alle med hver sin utøvende karriere, både solo, og fra grupper som Ophelia Orchestra, Tangueros del Norte, Glød, Ytre Suløens Jass-ensemble, samt Kringkastingsorkesteret og Oslo filharmoniske orkester.

”..varm om hjerterøttene etter en av de sterkeste opplevelsene undertegnede har hatt noen gang av et musikkstykke” – Hemnesværingen 09.08.17

Tango canción (sangtango) er en viktig del av gruppens
repertoar. Sangtangoen ble utviklet av tangostjernen Carlos Gardel. Gruppas repertoar er bredt med en blanding av sangtangoer og instrumentallåter av komponister som Carlos Gardel, Anibal Troilo, Mariano Mores, Julio DeCaro, Juan Carlos Cobián og Astor
Piazzolla.
Tangostilen er nært beslektet til sjangre som jazz, latin, folklore, klassisk
Stilen utviklet seg i Argentina og Uruguay i møte med flere kulturer fra hele verden.

”En passende oppsummering vil være at dette var en bunnsolid og imponerende debutkonsert. Det var flott musikk på et litt særegent vis, og vi kan bare konstatere at Norge har fått et godt tango-orkester til artistbiblioteket” – Trønder-Avisa 27.07.16

Tid 19.00 Inngang 270,-/200,-
Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1
Oslo 0157, Norge
+47 952 32 401