Gamle Raadhus Scene

MTF Prøverom – med Eli Kristin Hanssveen

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

En person – En Stemme!

Hvordan finne din unike stemme? Eli Kristin Hanssveen deler i denne mesterklassen av sin erfaring som profesjonell utøvende scenekunstner og solist ved Den Norske Opera og Ballett, og gir deg direkte tilbakemeldinger på ditt arbeid!

Fokus: Stemmeteknikk
For: Profesjonelle scenekunstnere
Pianist: Bjørge Verbaan

ANTALL PLASSER:
Aktive: 9
Observatør: 10

MTF: kr. 350,-
Andre: kr. 550,-
Observatør: Kr. 50,-

Mer informasjon og påmelding: https://www.deltager.no/mtf_proverom_med_eli_kristin_hanssveen_12022020#init

Om kursholder Eli Kristin Hanssveen:

Sterk stemme og unik sceneutstråling er karakteristikker som går igjen i omtalen av Eli Kristin Hanssveen. Sopranen fra Hadeland debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist fra 2007. Her har hun gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos, Musetta i La bohème, Pamina, Nattens dronning og Første dame i Tryllefløyten, Evrydike i Glucks Orfeus og Evrydike, Liù i Turandot, Violetta i La traviata, og Kvinnen i Rolf Wallins opera Elysium. Hun har også sunget i Nasjonalballetten UNGs oppsetning av Romeo og Julie og Clorinda i Stefan Herheims nye produksjon av Rossinis La Cenerentola.

Sammen med Thor Inge Falch, Hege Schøyen og Øivind Blunck inntok hun Scene 2 med forestillingen Hege og Øivind går til Operaen, både i 2014 og 2015. Våren 2015 sang hun i tillegg Primadonnaen i Donizettis Viva la mamma – en produksjon som var på turné i samarbeid med Riksteatret høsten 2015.

Forrige sesong gjorde hun roller som Nella i Gianni Schicchi og Marianne i Rosenkavaleren. Rollen som Violetta har hun også sunget i Stavanger, Bodø og Tromsø, og hun har gitt liv til Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå og Margrethe i urpremieren av heavy metal-operaen Faust.

I 2009 var hun første sanger som mottok et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris. Eli Kristin Hanssveen har stor musikalsk appetitt og spenn og har tidligere sunget både pop og viser. Hun har gitt ut flere CD-er, og i 2013 kom hennes første solo-CD med arier: Sempre libera.

Pianist Bjørge Verbaan: Bjørge Verbaan er freelance pianist/kapellmester, utdannet ved NTNU i Trondheim. Han jobber bl.a for Complete Vocal Institute og Musikkteaterhøyskolen som repetitør.

De siste par årene har han bl.a gjort Jesus Christ Superstar (Haugesund), Trollmannen frå Oz (Riksteatret), Syng liv i ditt liv (Konsertforestilling), Chess in concert (Lillestrøm), Da verden kom på skinner (Lillestrøm), og komponert musikken til Askepotts jul (Hovedscenen Latter).

Tid 10.00 Inngang Observatør 50,-
Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1
Oslo 0157, Norge
+47 952 32 401