Gamle Raadhus Scene

Norwegian Sounds

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Bente Illevold, Anders Kregnes Hansen og Strings Unlimited har gått sammen for å skape et nytt prosjekt der norsk musikk står i fokus. I denne konserten bringes publikum med på en reise i den moderne norske musikkhistorien, formidlet av musikere i ypperste klasse. Musikken som presenteres er hentet fra våre fremste moderne komponister, Stig Nordhagen, Knut Vaage, Bjørn Kruse, Arne Nordheim og Geir Tveitt.
Konstellasjonen strykekvartett og eufonium er ny i norsk sammenheng, og sammen med Anders Kregnes Hansens fortreffelige behandling av slagverksinstrumentene skaper dette et unikt og særegent uttrykk innenfor norsk samtidsmusikk. Derfor er det en stor glede å kunne presentere det første verket som er komponert for denne besetningen, Stig Nordhagens «Baut» for eufonium, slagverk og strykekvartett som urframføres på denne konsertturnéen.

Covid 19

På grunn av Covid 19 åpner dørene og baren 30 minutter før forestilling. Dette fordi vi ikke har plass til 50 personer i baren på en gang og vi ønsker også å begrense tiden publikum er i huset. Vi må også minne om at dersom du skulle ha forkjølelsessymptomer, ber vi deg holde deg hjemme.

Har dere spørsmål, ring daglig leder Gjøril Songvoll på mobil: 95232401


Medvirkende

Bente Illevold, euphonium
Anders Kregnes Hansen, slagverk
Kristin Karlsson, fiolin
Eileen Siegel, fiolin
Einy Langmoen, bratsj
Ingvild Nesdal Sandnes, cello

Repertoar

Geir Tveitt: Velkomne med Æra
Bjørn Kruse: Bom-bombardino for eufonium og slagverk (utdrag)
Knut Vaage: Sonette 129 – for strykekvartett
Arne Nordheim: Nachruf for strykekvartett
Stig Nordhagen: «Baut» for eufonium, slagverk og strykekvartett

Billetter
(Vipps og kontant)
Voksen 200, –
Barn under 18 år 100,-
VELKOMMEN!
Konserten er støttet av Komponistforeningen og Oslo kommune.
Tid 19.00
Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1
Oslo 0157, Norge
+47 952 32 401