Gamle Raadhus Scene

Theodorakis minnekonsert

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Dette er en konsert som vil glede alle som er glad i Mikis Theodorakis musikk og hans land, Hellas! Og, ikke minst, en ærverdig honnør til den komponisten som betød så mye for et land i turbulente og vanskelige tider, og som samtidig skjenket hele verden en høyt skattet musikalsk kulturarv for ettertiden. Theodorakis var en musikk- og kultur-gigant som aldri kommer til å bli glemt!

  • Sjeldent har en komponist vært så høyt elsket mens han ennå var i live.
  • Sjeldent har en komponist vært skattet like mye av folkemassene som av de strengeste musikkritikere.
  • Sjeldent har livsbanen til en komponist vært så ubrytelig knyttet til sitt lands historiske og politiske samtid.
  • Mannen som skjenket sitt land og resten av verden intet mindre enn en musikalsk ” Partenon”, fylte 96 år den 29. juli, men gikk dessverre ut av tiden den 2. september i år.

ARKADIAKORET med dirigent Marilena Zlatanou og pianisten Stefan Ibsen Zlatanos inviterer til en minnekonsert som består av et representativt utvalg fra de forskjellige epokene av Theodorakis mangfoldige og enorme kunstneriske produksjon – alltid med kommentarer som knytter an til den virkeligheten som inspirerte ham: Alt fra den første sangen han komponerte som 12årig gutt, til noe av det nyeste han har skrevet, og ikke minst, flere av de mest kjente og kjære sanger som vi har hatt gleden og privilegiet å framføre i alle våre virkeår, er inkludert i denne minnekonserten.

Covid-19

Vi ber alle fortsette å bruke antibac når dere ankommer våre lokaler.

Vi må også minne om at dersom du skulle ha forkjølelsessymptomer, ber vi deg holde deg hjemme.

Har dere spørsmål, ring daglig leder Gjøril Songvoll på mobil: 95 23 24 01

Billetter

Kjøpes ved inngangen fra 17.30.

Adresse
Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.

Kart

 

Tid 18.00 Inngang Billetter kjøpes i døren
Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1
Oslo 0157, Norge
+47 952 32 401