Gamle Raadhus Scene

Tryllefløyten – En opera for folket (foredrag)

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Lørdag 30 juni innbys musikk- og operaelskere til Gamle Raadhus Scene for  en oppdagelsesreise i Mozarts eventyrverden. Reiseleder er Professor Kjell Skyllstad som forteller at stedet ikke er tilfeldig valgt. Det Gamle Rådhus som i dag er et viktig sentrum for å levendegjøre våre operatradisjoner for et bredt publikum, var mot slutten av 1700 tallet byens scene for folkelige forestillinger med musikk, dans og til og med ballongoppstigninger.

Die Zauberflöte (1791) ble komponert på oppfordring av teatersjefen Emanuel Schikaneder for det som skulle bli Wiens store folkelig scene – Theater auf der Wieden og inngår i rekken av de eventyrspill som hadde forlystet Wiener publikumet i en årrekke.  I Tryllefløyten ledes de imidlertid gjennom verkets mange  assosiasjoner til å utforske begivenheter og strømninger i og utover deres egen kulturelle samtid og livsverden. Denne reisen ønsker Skyllstad å fortsette. Arrangementet varer i ca. 2 timer.

Medvirkende

Professor Kjell Skyllstad
Carl-Christian Kure, baryton
Dorina Komani, klaver

Veibeskrivelse

Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1
Det orange huset ved statuen av Hansken. (Det står Teatermuseet over døren).
Inngangen er en rød dør ved siden av Skyggesiden bar.

Tid 13.00 Inngang Fri entre
Gamle Raadhus Scene
Christiania Torv 1
Oslo 0157, Norge
+47 952 32 401