Gamle Raadhus Scene

Aleksander Løe Myrling

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Aleksander Løe Myrling er en ung baryton fra Kongsberg. Han startet med sang på byens musikklinje hos sangpedagogen Anne-Carolyn Schlüter som åpenbarte ham for sangkunsten. Etter tre år her tok han et år ved Toneheim folkehøgskole der han studerte med den dyktige operasangeren Matthew Mark Marriott.
Etter fullført prøvespill i 2015 fikk Aleksander tilbud om studieplass hos tre av de største musikkskolene i landet, inkludert Universitetet i Stavanger, Barratt Due musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole
Aleksander har jobbet med repertoar som Bellini, Mozart, Händel, Wagner og Donizetti og har opptrådd på flere scener i landet, blant annet Stormen Kulturhus i Bodø, Hamar Kulturhus og har også tidligere sunget ved Opera til Folket-scenen.
Han har vært på mesterklasser og jobbet med profesjonelle utøvere som Elizabeth Norberg-Schulz, Raymond Hughes og Raymond Modesti. I 2015 mottok han Jonas B. Gundersens Musikkpris under Glogerfestspillene i Kongsberg og vant samme år Matthew Mark Marriott voice scholarship awards.
For tiden tar han sitt første år i sin bachelor på Norges Musikkhøgskole der han studerer med den anerkjente professoren Barbro Marklund-Petersone, mens han fortsetter med Matthew Mark Marriott som privatlærer.
Annika Synnøve Beinnes
FORRIGE
Magnus Berg
NESTE