Gamle Raadhus Scene

Aleksander Nohr

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Barytonen Aleksander Nohr fra Kjerringøy i Nord-Norge debuterte ved Den Konglige Opera i København – som Dancairo i Bizets Carmen – samtidig som han studerte ved Det Kongelige Danske Operaakademi. I tillegg har han studert ved Institutt for musikk ved NTNU i Trondheim med prof. Kåre Bjørkøy, og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med prof. Kirsten Buhl Møller.

Høsten 2013 sang Nohr Baron Douphol i La Traviata på turné med Nasjonaloperaen. Han har også sunget bl.a. Grev Almavira i Figaros bryllup med Nordnorsk Opera, Aeneas i Dido og Aeneas med Concerto Copenhagen, og Kristoffer Rustung i Olav Engelbrektsson med Opera Trøndelag. Mens han studerte ved Operaakademiet sang Aleksander med flere orkestre, som Concerto Copenhagen, Odense Symfoniorkester, København Phil og orkesteret ved operaen i Wermland.

Han har jobbet med dirigenter som Andrew Lawrence-King, Alexander Prior, Christian Badea, Vello Pahn, Giordano Bellincampi, Lawrence Foster og Michael Boder. Han har flere ganger blitt kringkastet i Danmarks Radio, Bl.a. i en lied-konsert med Vaughan-Willams Songs of Travel og Heises Farlige drømme i Tivolis konsertsal i København, og som solist i Weills The Seven Deadly Sins. Sjangermessig favner Aleksander bredt og samarbeider ofte med Ida Løvli Hidle på akkordeon hvor de eksperimenter med repertoar som spenner fra moderne til folkeviser.

Sesongen 2014/15 skal Aleksander Nohr være solistpraktikant og gjøre Yamadori i Madama Butterfly, Masetto i Don Giovanni, Stefano i Viva la Mamma, Moralès i Carmen og Baron Douphol i La Traviata, ved Den Norske Opera og Ballett.
Mira Bartov
FORRIGE
Per Sigmund Thorp
NESTE