Gamle Raadhus Scene

Christopher Rådlund

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Christopher Rådlund (f. 1970 i Gøteborg) er en svensk billedkunstner bosatt i Norge siden 1991.

Han er utdannet ved Konstindustriskolan i Gøteborg, Statens Håndverks og Kunstindustriskole i Oslo, Konsthögskolan i Umeå og Kunstakademiet i Oslo. Rådlund arbeider primært med malerier og grafikk, debuterte på Høstutstillingen i 1994 og holdt sin første separatutstilling i Galleri 27 i Oslo i 1998.

Rådlund har også utgitt tidsskriftet Kilden, og har vært gjesteredaktør i Aorta. Han er også kjent for sitt samarbeid med komponisten Marcus Paus. Christopher Rådlund er en av drivkreftene bak kulturinstitusjonen Frie Kunster i Oslo, og er, gjennom sine tradisjonsorienterte figurative motiver, en sterk talsperson for kunstretningen retrogardisme.

Hans arbeider utføres med en avgrenset palett med noen få hovedfarger og kontraster, og hans landskaper er «tungt stemningsladet på en måte som kan gi assosiasjoner til både følelsen av fremmedgjøring som man finner i Edward Hoppers bilder og Prins Eugens symbolisme»
Cecilie Rønning
FORRIGE
Cornelius Jakhelln
NESTE