Gamle Raadhus Scene

Einar Bjørge

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Einar Bjørge – frilans sceneinstruktør og pedagog og har hatt regiansvar for mer enn 100 teater- og operaoppsetninger siden 1986. For Oslo Operafestival har han bl.a. satt opp La Traviata, Carmen, Hans og Grethe på kjøret og Czardasfyrstinnen. Han har nylig gjort en utendørs oppsetning av «Figaros Bryllup» for Operaverket Buskerud på Fossesholm Herregård.

Teateforestillingen Flagstad – Triumph and Tragedy hvor han var både manus- og regiansvarlig fikk svært god mottakelse i New York i februar 2015.

I 1997 vant han juryens spesialpris for forestillingen «Callas – La Divina» ved Den Internasjonale Teaterfestivalen i St. Petersburg.

Fra 1996 til 2006 var han kunstnerisk leder av Oslo Prosjekt-Teater som også tilbød en 2-årig utdanning for unge skuespillere med scenisk erfaring.

Han har også vært tilknyttet Den Norske Opera og Kunsthøgskolen i Oslo.

Han har hovedfag i teatervitenskap med fordypning i opera som teater, samt praktisk-pedagogisk utdanning fra Universitetet i Oslo. Einar Bjørge samarbeider også med Liv Ullmann – blant annet på forestillingen «Streetcar named Desire» med Cate Blanchett i 2009, og den kommende forestillingen «Fortrolige Samtaler» produsert av Riksteatret og Nationaltheatret.
Didrik Solli-Tangen
FORRIGE
Einar Steen-Nøkleberg
NESTE