Gamle Raadhus Scene

Espen Solsbak

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Espen er tenor, født og oppvokst i Stavanger, og bor for tiden i Ås. Han har jobbet som freelance operasanger etter avsluttet mastergrad i utøvende klassisk sang ved Universitetet i Stavanger (Fakultet for utøvende kunstfag) i 2015. Han avsluttet sin mastergrad med høyeste karakter. Under dette utdanningsløpet var han også på utveksling i Italia for å fordype seg i den italienske «Bel Canto» stilen ved Conservatorio di Musica Santa Cecilia i Roma. Deretter gjennomførte han Årsstudium i Opera ved Kunsthøgskolen i Oslo

Espen har medvirket i operaer som ”Líncoronazione di Poppea” av Monteverdi, ”A hand of bridge” av Samuel Barber og ”Who kidnapped Constanza the mouse?” av Roberta Vacca.  Våren 2013 debuterte han som solist med Stavanger Symfoniorkester, i forbindelse med fremførelsen av Schuberts messe i G-dur, i Stavanger Konserthus. Han hadde sin operadebut i rollen som Giuseppe i ”La Traviata” av G. Verdi i regi av Den Norske Opera og Ballett. Han var også med samme oppsetning på turné til Bodø og Tromsø høsten 2013. Han har sunget rollen som «Joab» i oppsetningen av Ståle Kleibergs «David og Bathsheba» i regi av Fakultet for utøvende kunstfag i Stavanger Domkirke i mars 2015. Espen har deltatt under Oslo operafestival i flere sesonger, blant annet i Louis Mander’s Norgespremiere på ”The Life to come” hvor han sang hovedrollen, Paul Pinmay på Scene 2 i Den Norske Opera og Ballet i 2017. Espen har også sunget med Roma Sinfonietta under OperaRoglands «Operagalla» i 2017 og 2018. 
Dagfinn Andersen
FORRIGE
Stina Steingrim Levvel
NESTE