Gamle Raadhus Scene

Eva Langeland Gjerde

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Eva Langeland Gjerde er en lyrisk sopran fra Horten, Vestfold. Hun har en Bachelor i utøvende klassisk sang fra Barratt Due musikkinstitutt, der hun hadde Liv Kjersti Sandve som sanglærer. Nå fullfører hun sin mastergrad på Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo, med Toril Carlsen som lærer.

Gjennom sine år som sanger har Eva fått deltatt på mange spennende prosjekter og konserter. Noen av disse er: Forsanger og solist med Kongelige Norske Marines Musikkorps under den offisielle 17. mai-feiringa i Horten, i 2015 og 2021. Solist sammen med Tønsbergs Janitsjar på festivalen «Les anches d’azur» i La Croix Valmer, Sør-Frankrike i 2016. Sommeren 2021 var Eva en av ti unge solister under første Opera by the fjord i Os, i regi av Bergen Nasjonale opera. Her sang hun med orkester og fikk veiledning av dirigentene Eivind Gullberg Jensen og Sascha Goetzel, vocal coach Kristin Okerlund fra Wiener Staatsoper og operasanger Solveig Kringlebotn.

Både i 2015 og 2016 var hun sin klasse i klassisk sang under Midgardkonkurrasen, i tillegg til Vestfold-prisen i 2015 under samme konkurranse.

Eva har også mottatt Horten kommunes kulturstipend 2020 og Sparebank 1 Buskerud/Vestfold talentstipend 2021.

Foto: Kristoffer Sandven
Carla Fernàndez Boix
FORRIGE
Ivar Magnus Sandve
NESTE