Gamle Raadhus Scene

Ida Gudim

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Ida Gudim debuterte på Den Norske Opera & Ballett høsten 2013 i rollen som MRS.CHAN/AD UNDAS på scene 2, og jobber som freelance sanger innenfor opera/operette, kirkemusikk og nyskrevne verker. Hun ble uteksaminert ved Operahøyskolen i Oslo i 2015, og har også en mastergrad i utøvende sang fra Norges musikkhøyskole samt en bachelorgrad fra Barratt Due Musikkinstitutt. I 2019 sang Ida rollen VALENCIENNE/GLADE ENKE hos Opera di Setra, og hadde urpremiere på et egenprodusert operatisk verk ved Nynorskens hus i Oslo. 2020 bød på solistengasjement med Det Norske Blåseensembel og debut på Ringsakeroperaen i rollen VESPETTA/PIMPINONE. I sesongen 20/21 synger Ida ÂNNCHEN/DER FREISCHÜTZ for Ringsakeroperaen, debuterer i Operaen i Kristiansund som INES/IL TROVATORE og synger rollen som MÄRTHA LUNDBERG/KARIN BERGMANN i Gisle Kverndokks nyeste opera; Klovnen.

Ida Gudim har gjennom sin karriere mottatt stipend og bemerkelser fra Statens kunstnerstipend, Sine Butenschöns stiftelse, DEA musikstiftung Norwegen, Fegerstens stiftelse, Oslo kommune og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse.

Foto: Conor Cunnungham
Thale Bergsaune
FORRIGE
Cecilie Schilling
NESTE