Gamle Raadhus Scene

Lina Braaten

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Lina er en etterspurt pianist blant sangere og instrumentalister, og arbeider for tiden som akkompagnatør ved Norges musikkhøgskole. Våren 2018 var hun repetitør full tid ved Wermland Opera i Karlstad, og hun har vært ansatt over flere år ved KHiO, avd. operahøgskolen og ved Barratt Due musikkinstitutt. Hun er prisbelønnet som både kammermusiker og solopianist, bl.a. med 1. pris i Nordic Lied Duo Competiton i Kokkola, Finland 2003, og 3. pris i Malmö Nordiska Pianotävling 2004.

Som frilanser har Lina vært offisiell akkompagnatør ved Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse siden 2009, og hun har jevnlige engasjement for bl.a. DNO&B,  Oscarsborgoperaen, Opera Østfold og Bergen Nasjonale Opera. Hun er en etablert coach i sangmiljøet i Oslo.

Våren 2005 tok Lina diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole i Oslo (prof. Einar Steen-Nøkleberg), etter studier på Griegakademiet i Bergen (prof. Jiri Hlinka) og Sibeliusakademiet i Helsinki (prof. Liisa Pohjola).
Marthe Werring
FORRIGE
Renate Ekerhovd
NESTE