Gamle Raadhus Scene

Mads Wighus

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Mads Wighus har utdannet seg ved Barratt Due Musikkintsitutt og Operahøgskolen i Oslo. I studietiden var han aktiv som opera- og konsertsanger, før han startet som solistpraktiskant ved Den Norske Opera og Ballett(DNO&B) i 2009. Derfra har ferden gått videre som freelance baryton med roller som Malatesta, Figaro(Rossini), Grev Almaviva (Mozart), Dancairo, Marcello og Papageno. Mads har gjort Papageno flere ganger tidligere, sist ved DNO&B i 2011.  I sesongen 12/13 legger Mads om stemmefag til tenor.

Han er en ettertraktet konsertsanger, og repertoaret spenner bredt, fra barokkantater og lieder til oratorier og operacaféer. Han har deltatt på nesten alle årganger av Oslo Operafestival.

Mads har mottatt mange stipend og priser opp gjennom årene, fra blant annet Tom Wilhelmsens Stiftelse, Fond for Utøvende Kunstnere, Ruud Wallenbergstipendet og Den Norske Operas vennes Talentpris (2009)
Lise Granden Berg
FORRIGE
Maija Skille
NESTE