Gamle Raadhus Scene

Maria Steinsvik

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Maria kommer fra Herøy på Sunnmøre. Med obligatorisk barnekor på skolen, begynte hun tidlig å synge. Maria tok bachelorgraden sin i klassisk sang på Musikkhøyskolen i Sofia, Bulgaria. Hun har Mastergrad og Post Graduate Diploma i utøvende klassisk sang fra Universitetet i Stavanger med Prof. Elizabeth Norberg-Schulz. Som en del av studiene var Maria på utveksling på Conservatorio di Santa Cecilia i Roma for å fordype seg i den italienske bel canto stilen.

Maria har hatt rollen som Ottavia i Monteverdis ”L’incoronazione di Poppea” med dirigent Ruben Jais og reggisør Caterina Panti Liberovici. Rollen som Tosca av Puccini i forbindelse med Operacafè i Sandnes. Hun har medvirket i Suor Angelica av Puccini i Stavanger og sunget Rosalinde i utdrag av Flaggermusen av J. Strauss i Bulgaria. Videre har hun vært solist på Brahms Liebeslieder valserMozarts Requiem og Vivaldis Gloria. Hun har hatt rollen som Unn den Fagre i sogespillet Kongens Ring med dirigent Nils Magne Abelseth og regissør Gerhard Pettersen. Maria har hatt mye konsertvirksomhet og vært engasjert i operapub både i Stavanger og Oslo.

Hun vant Sparebanken Møre sitt GNIST stipend og i 2013 vant hun første pris i den internasjonale konkurransen Domenico e Gaetano De Paolis i Civitavecchia i Italia. Videre har Maria gjort rollen som La Baronessa i La Baronessa di Carini av G. Mulè på festivalen Nebrodi in Canto på Sicilia, Italia. Hun ga nylig en konsert på Nasjonalteateret sammen med Christian Grøvlen i forbindelse med Callas Revisited av Einar Bjørge. Hun gjorde rollen som Verily i operaen The Life to Come av Louis Mander på Den Norske Opera og Ballett i samarbeid med Oslo Operafestival i oktober i 2017. Hun har også gjort rollen som Donna Anna i operaen Don Giovanni på Oslo Operafestival og Anitra, Den grønnkledde og Tredje seterjente i Peer Gynt med Ålesund Symfoniorkester. Nå jobber hun freelance og vikarierer av og til i operakoret på Den Norske Opera og Ballett.
Marianne Storberg
FORRIGE
Carl-Christian Kure
NESTE