Gamle Raadhus Scene

Nina Bendiksen

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Nina debuterte som skuespiller i 1992, og har siden jobbet ved Oslo Nye Teater, Hordaland Teater, Hålogaland Teater og Nordland Teater. I 1997 produserte hun forestillingen «Auxokrom-Kromofor/ Frida Kahlos dagbok» sammen med Kristin Bredal – en forestilling der hun også sto på scenen.
I 2011 produserte og spillte Nina Bendiksen i musikkteater-forestillingen «Sørover» og turnerte sammen med et argentinsk ensemble i Nordland, Oslo og Drammen. Samme år utga hun en CD under samme tittel der hun synger tango på nord-norsk.
Hun tilbragte i vinteren 2012/13 to måneder i Argentina for å gi tangokonserter med argentinske musikere og for å forberede forestillingen «Utvalgt – en forestilling om Kirsten Flagstad». «Utvalgt» ble utviklet i samarbeid med regissør og manusforfatter Einar Bjørge og hadde premiere under Flagstadfestivalen på Hamar 15. juni i år. Høsten 2013 turnerte Nina Bendiksen med argentinsk trio med 9 konserter i Nordland og på Østlandet. Nina Bendiksen har også spilt i film og TV – blant annet i rollen som Vivian i nrk’s dramaserie Himmelblå.
Johannes Martens
FORRIGE
Lisbeth Rønning
NESTE