Gamle Raadhus Scene

Ole Morten Velde

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Ole Morten Velde er født og oppvokst på Karmøy. Hans studier i musikk startet med en bachelorgrad i sang ved Grieg Akademiet i Bergen. Deretter flyttet han til det Kongelige Danske Musikkonsertvatorium i København hvor han fullførte en master i sang med Margrete Enevold som sanglærer. Sommeren 2013 ble han, etter tre års intense operastudier, uteksaminert fra operaakademiet ved den Kongelige Opera i København. Under disse årene studerte han sang under Susanna Eken. Han har også arbeidet med sanglærere som bl.a. Brian Jauhuiainen, Gregory Lamar og Sherman Lowe.

I tillegg til å ta del i Mozart- og liedakademiet ved Festivalen i Aix-en-Provence i 2010 og 2012, har han deltatt i masterclasses med Andreas Schmidt, Philip Langridge, Mikael Eliasen, Fiona Macsherry og andre.
Ole Morten gjorde sin operadebut i 2011 som Don Ottavio i en Haugesund kammeroperas produksjon av Don Giovanni. I 2013 gjorde han Remendado i Carmen og Roderigo i Otello ved den Kongelige Opera i København. Våren 2016 har han blant annet gjort Tamino ved Operafestukene i Kristiansund, Remendado i Carmen ved Haugesund Kammeropera samt Dr. Siedler i Sommer i Tyrol ved Opera di Setra. I 2017 sang han hovedrollen i The life to come av Louis Mander og Stephen Fry i Den Norske Opera & Ballett.
Utover dette har han sunget i flere oratorier og konserter med orkestre som Det kongelige kapell, Bergen filharmoniske orkester, Aarhus symfoniorkester m.fl og med pianister som Leiv Ove Andsnes, Helmut Deutch og andre.
Elisabeth Gimmestad
FORRIGE
Fergus McAlpine
NESTE