Gamle Raadhus Scene

Renate Ekerhovd

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Renate er født og oppvokst på Sotra utenfor Bergen, og gjorde sin operadebut på Den Kongelige Opera i København høsten 2018 som Barbarina i regissør Elisa Kragerups kritikerroste iscenesettelse av Figaros bryllup.

Renate ble uteksaminert ved Det Kongelige Danske Operaakademi våren 2020, og har tidligere fullført bachelor ved Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo 2017.

Hun har gjort seg bemerket i flere forestillinger ved Det Kongelige Teater i København, hvor hun blant annet har medvirket i Amadeus, en suksessforestilling ved Det Kongelige Teater regissert av teatersjef Kasper Holten. Der sang hun rollen som Nattens dronning, Konstanze og Caterina Cavellieri.

Hun har også medvirket i Sweeney Todd som Johanna Barker, Despina i Così fan tutte, Fortuna i Poppeas kroning, og Lady with a Hand Mirror i Postcard from Morocco.

Renate Ekerhovd var solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett sesongen 2020/21.I løpet av sin sesong har hun blant annet gjort rollene Frasquita i Carmen, Suor Genovieffa i Suor Angelica, Berta i Barbereren i Sevilla og Musetta i La Bohème.
Lina Braaten
FORRIGE
Bror Magnus Tødenes
NESTE