Gamle Raadhus Scene

Simen Bredesen Hørthe

Velkommen til Gamle Rådhus Scene og Opera til Folket. Opera til Folket sin nettside er for tiden under oppdatering, og i mellomtiden publiseres våre konserter her på scenehus.no.

Simen Bredesen (f. 1995) begynte sin bachelor i klassisk sang ved Griegakademiet i Bergen. Derfra gikk han årsstudium og masterprogrammet ved Operahøgskolen i Oslo og ble uteksaminert våren 2021. I sesongen 2021/22 er han ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett.

I 2017 gjorde han Benoit og Parpignol i La bohème i Bergen i regi av Kirkens Bymisjon. I 2018 var han en av svært få studenter som fikk være solist i NRKs produksjon Grieg minutt for minutt. I uroppføringen av Nattspill av Glenn Erik Haugland og Heidi Tronsmo var rollen som Nils Lykke utviklet spesielt for ham. Under sine studier på Operahøgskolen har Simen gjort roller som Don Alfonso i Così fan tutte, Monostatos i Tryllefløyten, Oronte i Alcina og Lenskij i Eugene Onegin samt medvirket på en av Den Norske Opera & Balletts balkongkonserter.

I 2019 ble han tildelt Haugstadstipendet for unge kunstnere. I 2020 gestaltet han rollen som Azaël i Debussys lyriske scene L’enfant prodigue og i 2021 avsluttet han sitt masterstudium ved Operahøgskolen ved å gjøre den mannlige hovedrollen Eisenstein i J. Strauss’ Flaggermusen.
Ida Katrine Hagen Johansen
FORRIGE
Maria Ejderos Sveinungsen
NESTE